Over mij

Ik ben Sanne en hoewel ik mijn hele leven al weg ben van honden, werd ik pas in het najaar van 2018 trotse eigenaar van mijn eerste hond Baloe (een kruising tussen van alles en nog wat, overgevlogen vanuit Griekenland)

Vanuit thuis altijd meegekregen: “Als je uit huis bent, doe je maar wat je niet doen en laten kunt.” Dus ja, na drie maanden samenwonen kon het dan ook niet uitblijven ;-).

Met een goede voorbereiding ging ik van start. Met de instelling: “Ik volg een puppycursus en daarna misschien nog wel een basiscursus en dan red ik het zelf wel.” kwam ik bij Dogs Talk terecht. Al bij de eerste lessen van de puppycursus merkte ik echter dat ik er maar geen genoeg van kon krijgen en alleen maar meer en meer wilde weten. De transformatie van Baloe van een ontzettend onzeker en bang hondje naar een hondje wat steeds meer leert dat de wereld toch niet zo eng is als wat het lijkt en zich steeds meer op haar gemak voelt is bijzonder om te zien.

De manier waarop er bij Dogs Talk gewerkt wordt spreekt mij heel erg aan. Zo staat de hond centraal, en hoe je deze op zijn/haar eigen manier op positieve wijze kan laten meedraaien in de maatschappij.

Na mijn interesse in nóg meer informatie kenbaar te hebben gemaakt aan Daniëlle na mijn tweede seizoen als cursist, kwam de vraag of ik misschien wou aansluiten bij het Dogs Talk team. Hier hoefde ik dan ook niet lang over na te denken! Wat is er nou leuker dan naast zelf te alles leren over hoe honden in elkaar zitten en hoe je met ze omgaat die kennis dan ook weer met de cursisten te delen.

Ik kijk er dan ook heel erg naar uit om op het veld te staan en met behulp van de andere instructeurs, zelf een goede instructeur te worden!

Opleidingen

Interne opleiding tot instructeur volgens concepttraining methode door Dogs Talk ( 2018)
Opleiding voor Kynologisch instructeur bij HACR – Module A ( jan 2020)

Gepland voor 2020:
Opleiding voor Kynologisch instructeur bij HACR – Module B, C en D

Kynologisch instructeur in opleiding

Workshops, lezingen en online trainingen

Lezing Hoog Risico honden bij de Hondencampus in Tilburg
Huiskamerlezing Puberteit – Dogs Talk, januari 2019
Seminar Hoog Risico Honden – HondenCampus, mei 2019
Lezing Hoe leren Honden – Hans Schnock, oktober 2019
Vuurwerkangst – Hans Schnock, november 2019
De Buitenlandse Hond – Suze Steenbergen, november 2019
Lezing Puberteit bij honden – Sam Turner, november 2019
Lezing Oorontsteking – Dierenpraktijk Ell, november 2019