Play & Learn Special

Play & Learn Special2018-10-16T17:16:23+00:00

Project Description

Omschrijving

Voor wie?
Voor alle honden die een puppycursus of meer hebben gedaan.

Wat gaan we doen?
Omdat we wel vaker deze vraag hebben gekregen, hebben we besloten om de playtime sessies in een wat aangepaste vorm weer terug te laten komen. Deze special geeft je 4 weken de mogelijkheid om met je hond te komen spelen met andere honden. De groep zal maximaal 8 honden bevatten en er wordt gekeken of er voor iedere hond een geschikt speelmaatje is.

De eerste les zal met behulp van een pluche hond iedere hond even alleen op het veld worden gelaten waarbij tekst en uitleg wordt gegeven door de instructeur over wat je hond laat zien naar een “vreemde” hond.
Daarna zullen honden in kleine groepen ( meestal 2, maar indien mogelijk 4) spelen, terwijl er steeds uitleg wordt gegeven over wat ze laten zien aan lichaamstaal, eventueel stresssignalen en waarom we kiezen voor welke combinaties. De instructeur(s) houden nauwlettend in de gaten of er een hond te veel stress laat zien of té vermoeid raakt en zullen op die momenten ook ingrijpen.
Dit betekent dat het best zo kan zijn dat jouw hond na 5 minuten al helemaal klaar is, terwijl een andere hond misschien wel 10 minuten kan spelen. Wij vragen jullie begrip dat we in deze lessen vooral kijken naar wat goed is voor je hond en niet zozeer wat de baas graag zou willen dat de hond doet.

De speelsessies worden steeds kort gehouden waarna de honden die gespeeld hebben weer even kunnen bijkomen. Dit gebeurd bij voorkeur door ze even in de auto te zetten. Honden die dit nog niet kunnen mogen uit de auto blijven, maar de baas moet zich wel realiseren dat hij zijn hond dan echt even rust moet gunnen en niet aan de lijn met andere “wachtende”  honden mag laten spelen.

Voor deelname aan deze cursus gelden de volgende voorwaarden:
–  Je hond vertoont geen agressie of heeft andere gedragsproblemen t.o.v. andere honden. Dit is geen cursus om dat gedrag “op te lossen”.
– Je hond kan bij voorkeur rustig in de auto verblijven op ons terrein
– Kinderen die eventueel meekomen om te kijken, dienen buiten het veld te blijven en ouders zijn er verantwoordelijk voor dat hun kinderen niet gaan rondrennen, maar rustig bij de blokhut blijven zitten.
– Je bent bereid een vrijwaringsverklaring te tekenen dat eventuele blessures die je hond oploopt in het spel met een andere hond voor eigen risico is.  Hoewel we natuurlijk zo veel mogelijk ons best doen om dit te voorkomen, kan een ongelukje soms in een klein hoekje zitten en is dat inherent aan spel en diergedrag. In onze ervaring is de kans klein, aangezien we altijd voorzichtig zijn met welke combinaties we maken, maar we kunnen het helaas niet uitsluiten.
– Dogs Talk behoudt zich het recht voor een hond uit te sluiten van de cursus indien hij gedrag vertoont dat onaanvaardbaar is en niet als spel kan worden gezien. In dit geval ontvangt de cursist
(deels of geheel) het cursusgeld retour.

Details

Cursusduur
4 lessen van een uur

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Haelen.

Groepsgrootte
Maximaal 8 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 50,- per cursus

Wanneer 
Zie lesrooster voor actuele data en dagen

Bekijk het rooster