Project Description

Omschrijving

Voor wie?
Voor pups vanaf 8 weken tot 6 maanden.

Wat gaan we doen?
Een pup moet nog heel veel leren in zijn jonge leventje. Zijn hondse gedragingen zijn voor hem volkomen normaal en natuurlijk (denk aan kauwen op diverse materialen, plassen waar hij wil, blaffen als hij ergens bang van is of juist vrolijk is, opspringen om ergens bij te kunnen etc.). Echter om in harmonie met mensen samen te leven is het handig als wij als zijn baas hem leren welk gedrag we wenselijk vinden en welk gedrag niet. Socialisatie en opvoeding zijn dan ook van het grootste belang in de eerste maanden van zijn leven. Alles wat we de pups leren, gaat zonder dwang, maar met het belonen van positief gedrag. Eigenlijk is deze cursus meer een socialisatie en opvoedcursus.

Zoals bij al onze lessen wordt er geoefend door middel van korte oefeningen die verpakt zijn als spel, waardoor het voor baas en hond leuk is om te doen. Bij de puppy’s leggen we de basis voor het concept trainen en leert je pup al dat hij zelf invloed heeft op een gebeurtenis. Door hem zelf keuzes te laten maken en te laten ervaren welk gedrag hem nu het meeste oplevert, leert je pup het snelste. Door hem ook veel te belonen voor goed gedag dat hij zelf al laat zien, zal hij het nog meer laten zien. En zo zal je kleine pup heel snel gaan begrijpen dat hij bepaalde dingen beter wel en andere beter niet kan doen. En op deze manier zie je ook snel welke life skills je pup nog moet ontwikkelen en welke hij misschien al in grote mate heeft. We denken hier dan bijvoorbeeld aan doorzettingsvermogen, impulscontrole, focus, zelfvertrouwen, kunnen nadenken in opwinding, generalisatievermogen etc.

Je krijgt na iedere les een email met de oefeningen van de les stap voor stap uitgelegd, zodat je thuis nog eens rustig kunt nalezen hoe het ook alweer ging. En op deze manier kun je eenvoudig aan andere gezinsleden uitleggen wat je op de cursus aan het doen bent, zodat je allemaal op dezelfde manier je hond helpt met het gedrag dat je graag wilt zien. Deze informatie is ook weer terug te vinden op je persoonlijke pagina in ons cursistenportaal

Details

Cursusduur
8 lessen van een uur
1 theorieles van 2 uur

Cursuslocatie
1 ( verplichte) theorie/informatie avond van ongeveer 2 uur.
Deze wordt voor seizoen najaar  2019 gegeven op maandag 19 augustus van 19:00 – 21:30 bij Restaurant De Busjop in Heythuysen

7 lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Haelen, en 1 les in de omgeving van de hondenschool in Haelen.

Groepsgrootte
Maximaal 6 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 105,- per cursus

Wanneer 
Zie lesrooster voor actuele data en dagen

Bekijk het rooster

Dit vinden onze cursisten

Ik ben vanaf het begin verbonden aan dogs talk. Al heel veel cursussen gedaan. Ieder seizoen komen ze met iets nieuws. Wat een fanatisme en gedrevenheid. Als er problemen zijn denken ze met je mee. Super….

Marion en Suus en Jax

Een super leuke hondenschool, waar op een fijne manier les wordt gegeven. We zijn ooit begonnen met de puppy cursus, en nu een paar jaar later, volgen we nog altijd leuke cursussen, workshops en theorie lessen. Waar we altijd met veel plezier naar toe gaan. Geweldig om de hondenschool te zien groeien met allemaal kundige (en gezellige) instructeurs, met veel geduld en een positieve benadering.

Ingrid en Cooper