Project Description

Omschrijving

Soms sluipt het erin en soms zit het er al in. Je hond vertoont gedrag dat voor hem eigenlijk heel logisch en honds is, maar in onze mensenmaatschappij niet hanteerbaar. We spreken dan vaak van een gedragsprobleem. Ook kan het zijn dat je hond echt abnormaal gedrag vertoont zoals fobieën of obsessief gedrag. Allemaal gedragingen waar je als baas van ziet dat het ook voor je hond niet fijn is.
Om dit soort problemen aan te pakken is het verstandig om niet in een groep te werken, maar een op een aan de slag te gaan. Of dit het nu gaat om een reactieve hond, een hond die niet alleen kan blijven of een hond die niet los kan omdat hij anders alles eet wat los en vast zit. Sommige problemen zullen nooit helemaal verdwijnen omdat het ofwel genetische aanleg is ofwel door jarenlange herhaling van het gedrag zo heftig ingesleten is dat het heel moeilijk is om dit gedrag nog voor 100% op te lossen. Echter meestal is een probleem wel weer hanteerbaar te maken zodat zowel het welzijn van de hond niet in het geding komt en de baas weer kan genieten van zijn hond.

Problemen waarvoor een gedragsconsult kan worden aangevraagd:
– Niet alleen kunnen zijn
– Uitvallen aan de lijn ( naar mensen of honden of andere dieren)
– Angstgedrag ( voor bijvoorbeeld harde geluiden, mensen of andere honden)
– Hyperactiviteit
– Overmatig blaffen
– Sloopgedrag
– Agressie ( in welke vorm dan ook)
– Problemen tussen twee of meer honden in het gezin
– Overmatig trekken aan de lijn
– Geen contact kunnen krijgen buiten eigen huis en tuin met je hond

Heb je een dergelijk probleem met je hond, dan kun je een gedragsconsult inplannen bij ons. We sturen je dan van tevoren een uitgebreide vragenlijst toe die je uiterlijk 2 dagen voor het consult weer aan ons terugstuurt. We zullen dan tijdens het consult samen kijken naar wat je doel is en wat haalbaar zal zijn. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak. Je ontvangt dan na het gesprek een adviesplan en afhankelijk van het probleem, specifieke oefeningen die je zullen helpen om het gedrag aan te pakken. Tevens is het mogelijk om tot 6 weken na het consult advies te vragen over de voortgang. Dit heeft zelfs onze voorkeur, zodat we je gedurende de therapie kunnen ondersteunen en waar nodig het plan kunnen bijsturen.

Deze consulten zullen worden gedaan door onze gedragstherapeut in opleiding, Daniëlle van den Heuvel. Zij zal haar opleiding in 2019 afronden, maar heeft al tientallen jaren ervaring met probleemgedrag bij honden van zowel haarzelf als van cursisten. Mochten er echt problemen zijn waar zij zich niet bekwaam voelt om ondersteuning in te bieden dan zal ze je doorsturen naar een collega.

Details

Kosten
€ 100,- voor het eerste consult met ondersteuning van 6 weken na het consult. ( Dit is exclusief reistijdkosten, binnen een straal van 5 km van Haelen vervallen deze) Vervolgsessies zijn € 55,- per uur.

Na een consult ontvang je van ons een gedetailleerd adviesplan met diverse oefeningen om te gaan werken aan het probleemgedrag. De tijdsinvestering voor ons voor een consult bedraagt gemiddeld zo’n 5 uur, aangezien we je vragenlijst uitgebreid doornemen van tevoren en eventueel filmmateriaal al bekijken, ons hiervoor grondig door voorbereiden en daarna het verslag schrijven.  Deze tijdsinvestering is behoorlijk t.o.v. de prijs die we vragen voor een consult. Wij verwachten dan ook van jou dat je zelf een hoge mate van motivatie en inzet toont om de therapie te laten slagen. Er zal dan ook altijd een terugbel afspraak gemaakt worden zodat we minimaal 1 keer contact hebben na het consult om de vorderingen door te spreken en eventuele vragen meteen te kunnen beantwoorden. Daarnaast mag je tot 6 weken na het consult mailen of appen met vragen.  Het kan voor het succesvol slagen van de therapie nodig zijn om een vervolgconsult in te plannen tegen het daarvoor geldende tarief van € 55,- per uur.

Wanneer 
Gedragsconsulten worden in de regel alleen op maandag en vrijdag overdag gedaan i.v.m volle agenda van onze gedragstherapeut.

Voor aanvragen van een gedragsconsult, kunt u een mail sturen naar info@dogstalk.nl