Project Description

Omschrijving

Soms sluipt het erin en soms zit het er al in. Je hond vertoont gedrag dat voor hem eigenlijk heel logisch en honds is, maar in onze mensenmaatschappij niet hanteerbaar. We spreken dan vaak van een gedragsprobleem. Ook kan het zijn dat je hond echt abnormaal gedrag vertoont zoals fobieën of obsessief gedrag. Allemaal gedragingen waar je als baas van ziet dat het ook voor je hond niet fijn is.
Om dit soort problemen aan te pakken is het verstandig om niet in een groep te werken, maar een op een aan de slag te gaan. Of dit het nu gaat om een reactieve hond, een hond die niet alleen kan blijven of een hond die niet los kan omdat hij anders alles eet wat los en vast zit. Sommige problemen zullen nooit helemaal verdwijnen omdat het ofwel genetische aanleg is ofwel door jarenlange herhaling van het gedrag zo heftig ingesleten is dat het heel moeilijk is om dit gedrag nog voor 100% op te lossen. Echter meestal is een probleem wel weer hanteerbaar te maken zodat zowel het welzijn van de hond niet in het geding komt en de baas weer kan genieten van zijn hond.

Heb je een dergelijk probleem met je hond, dan kun je een gedragsconsult inplannen bij ons. We sturen je dan van tevoren een uitgebreide vragenlijst toe die je uiterlijk 2 dagen voor het consult weer aan ons terugstuurt. We zullen dan tijdens het consult samen kijken naar wat je doel is en wat haalbaar zal zijn. Aan de hand daarvan maken we een plan van aanpak. Je ontvangt dan na het gesprek een adviesplan en afhankelijk van het probleem, specifieke oefeningen die je zullen helpen om het gedrag aan te pakken. Tevens is het mogelijk om tot 6 weken na het consult advies te vragen over de voortgang. Dit heeft zelfs onze voorkeur, zodat we je gedurende de therapie kunnen ondersteunen en waar nodig het plan kunnen bijsturen.

Deze consulten zullen worden gedaan door onze gedragstherapeut in opleiding, Daniëlle van den Heuvel. Zij heeft haar opleiding nog niet volledig afgerond, maar heeft al tientallen jaren ervaring met moeilijke honden van zowel haarzelf als van cursisten. Mochten er echt problemen zijn waar zij zich niet bekwaam voelt om ondersteuning in te bieden dan zal ze je doorsturen naar een collega.

 

Details

Kosten
€ 75,- voor het eerste consult met ondersteuning van 6 weken na het consult. ( Dit is exclusief reistijdkosten, binnen een straal van 5 km van Haelen vervallen deze) Vervolgsessies zijn € 45,- per uur.

Wanneer 
Gedragsconsulten worden in de regel alleen op maandag en vrijdag overdag gedaan i.v.m volle agenda van onze gedragstherapeut.

Voor aanvragen van een gedragsconsult, kunt u een mail sturen naar info@dogstalk.nl

Bekijk het rooster