Project omschrijving

Omschrijving

Voor wie?
Voor honden die op wat voor manier dan ook reactief zijn en moeite hebben met de wereld om zich heen. Of dit nu is omdat ze blaffen/uitvallen/grommen naar andere honden, mensen, dieren, of objecten. Deze cursus is niet bedoeld voor honden die af en toe eens blaffen naar een andere hond. Voor die honden is plek in onze reguliere groepen. In deze groep zijn de honden welkom die juist heel veel moeite hebben met te veel honden, mensen of prikkels om zich heen.

Wat gaan we doen?
De cursus bestaat uit 9 lessen. 2 theorielessen en 7 praktijklessen . De theorielessen zijn belangrijk om te leren begrijpen waarom je hond doet wat hij doet en om ook specifiek van jouw hond uit te leggen wat zijn grootste obstakels zijn. De praktijklessen zullen worden gedaan in een groep van 4 combinaties, waarbij we met twee instructeurs voor de groep staan om jullie zo veel mogelijk persoonlijke aandacht te geven. De keuze voor ook andere honden in de buurt is heel bewust, omdat je hond juist daar vaak moeite mee heeft en we hem willen leren dat hij ook in aanwezigheid van die prikkels op jou kan vertrouwen. Tijdens de lessen zullen we de veiligheid zo optimaal mogelijk waarborgen en het kan zo zijn dat je hond vooral in de eerste lessen deels in de auto is of in een bench op het veld. Dit is geheel afhankelijk van de groep en welke oefeningen er worden gedaan. Het is geen standaard cursus, maar we zullen veel afstemmen op de combinaties die deelnemen.

Er is gedurende de cursus veel persoonlijke begeleiding en je kunt ook tussen de lessen door vragen stellen via mail of app.

Deze cursus wordt gegeven door twee instructeurs die zelf ook reactieve honden hebben en heel goed begrijpen hoe het is om met zo’n hond in het dagelijkse leven om te gaan. De methodes die we gebruiken zijn uitgebreid “getest” met hun eigen honden en bij vele honden in de cursussen en bij gedragsconsulten. Ze hebben bewezen zeer effectief te zijn, maar geven geen Quick Fix. Het is hard werken om gedrag dat er vaak al lang in zit om te draaien naar gedrag dat beter hanteerbaar en wenselijk is. Met consequent oefenen en geduld is het heel goed mogelijk om het gedrag van onzekere, angstige, agressieve en hyperactieve honden weer hanteerbaar en veilig te maken voor zowel hond als eigenaar.

Bij de blogs staat een blog geschreven door Daniëlle over haar eigen hond June en van Nadia over haar hond Sky. Voor wie deze cursus wil gaan doen een aanrader om eens door te lezen.

Voor aanmelding van deze cursus verzoeken we je eerst even contact op te nemen via telefoon of mail, zodat we kunnen inschatten of deze cursus geschikt is voor jullie.

Details

Cursusduur
2 theorielessen van ongeveer 2 uur ( afhankelijk van welke extra vragen er zijn)
7 praktijklessen van ongeveer 1 uur

Cursuslocatie
Op ons eigen terrein in Haelen.

Groepsgrootte
Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 18 jaar)

Kosten
€ 250,- per cursus

Wanneer 
Op aanvraag bij voldoende vraag
Indien je aan deze cursus wilt deelnemen, dan kom je op de wachtlijst en starten we een groep indien er voldoende deelnemers zijn .

Bekijk het rooster