Over mij

Liefde voor dieren heeft mijn hele leven een grote rol gespeeld. De liefde voor honden en paarden is echter zo groot dat naast een eigen paard een eigen “roedel”  niet kon uitblijven. Onze “roedel” wordt naast man en (puber) zoon aangevuld door Yoshi (Bordercollie x Labrador) en Sky (Bordercollie).

Ik ben geboren en getogen in Hoorn, Nh (1987). Na opgegroeid te zijn met honden en paarden was de stap om deze “gewoonte” voort te zetten in mijn volwassen leven dus ook niet zo groot. Sinds 5 jaar woon ik met mijn gezin in Haelen en zouden we nooit meer anders willen.
Werken met dieren was een jeugd droom die zeker niet direct werkelijkheid werd. Na een juridische opleiding ben ik mijn carrière begonnen op gebied van P&O, in het bijzonder op gebied van verzuimbegeleiding. In mijn vrije tijd werkte ik als vrijwilliger op diverse stallen, gaf ik paardrijlessen en trainde ik met onze hond Yoshi. Yoshi motiveerde mij om, na een puppy en zeer uitgebreide basiscursus, verder te trainen en verschillende hondensporten uit te proberen en door haar raakte ik verder geïnteresseerd in hondengedrag.

Na onze verhuizing naar het prachtige Limburg kwamen Danielle en Dogstalk op mijn pad. Danielle inspireerde mij om van een droom werkelijkheid te maken, wat heeft geleid tot de start als Kynologisch instructeur bij Dogstalk en het volgen van verschillende opleidingen. Door de komst van Sky in onze roedel werd de noodzaak om meer kennis, op gebied van hondengedrag en training, te vergaren groot. In deze periode hebben we kennis gemaakt met concepttraining een manier van trainen welke van onschatbare waarde is geweest voor onze beide dames. Zowel mijn eigen honden als de verschillende honden die we de afgelopen jaren op de hondenschool langs hebben zien komen hebben gemaakt dat ik ga starten met de opleiding Kynologisch Gedragstherapeut om zo nog meer kennis te kunnen vergaren!

De honden in mijn leven hebben mij geleerd om niet alleen goed te kijken naar je hond en zijn gedragingen, maar vooral ook naar jezelf en hoe jouw eigen lichaamstaal, emoties en gewoonten invloed hebben op de samenwerking met je hond en het gedrag dat hij of zij vertoont.

Opleidingen & workshops

Gecertificeerd Kynologisch Instructeur (O&O)
Kynologisch gedragstherapeut in opleiding:
-Module 1: Toegepaste Ethologie (behaald)
-Module 2: Kynologisch instructeur (vrijstelling)
Kynocongres 2016: Pathologisch gedrag bij honden.
IMAS SPG I (Speurhondengeleider) behaald
IMAS SPG II Speurhondengeleider) :
– Module B1
– Module B2
IMAS SPG Module D
IMAS Mantrail instructeur
Supertrainer Live 2017 in Devon, Engeland bij Absolute Dogs. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2017 in Devon, Engeland bij Absolute Dogs UK
Pro Dog Trainer Course bij Absolute Dogs UK, Certificate Pro dog trainer behaald
Super Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. ( 2 daags seminar)
Instructeursdag bij HACR – Thema : De invloed van hormonen op onze honden door Sam Turner.
Detectie level 1&2 bij Track en Trail Nederweert

Gepland in 2019:

Kynologisch gedragstherapeut:
– Module 1a:  Biologie van de Hond
– Module 3: Leren bij honden
IMAS SPG II: Module B3
Hond-kind manifestatie 6 juni 2019

Sinds 2019 geaccrediteerd Kynologisch Instructeur Bij SPPD