Over mij

Ik ben Nadia Bagmeijer, geboren en getogen in Hoorn, Nh (1987). Sinds 2013 woon ik met mijn gezin in Haelen en zouden we nooit meer anders willen. Onze “roedel” wordt naast man en (puber) zoon aangevuld door Yoshi (Bordercollie x Labrador) en Sky (Bordercollie). Mijn hele leven spelen dieren al een rol, werken met dieren was echter een jeugd droom die zeker niet direct werkelijkheid werd. Na een juridische opleiding ben ik mijn carrière begonnen op gebied van P&O, in het bijzonder op gebied van verzuimbegeleiding. In mijn vrije tijd werkte ik als vrijwilliger op diverse stallen, gaf ik paardrijlessen en trainde ik met onze hond Yoshi. Yoshi motiveerde mij om verder te trainen en verschillende hondensporten uit te proberen.

Na onze verhuizing naar het prachtige Limburg kwamen Danielle en Dogstalk op mijn pad. Danielle inspireerde mij om van een droom werkelijkheid te maken. Dit heeft geleid tot de start als Kynologisch instructeur bij Dogstalk en het starten met de opleiding tot kynologisch instructeur.
Met de komst van Sky in onze roedel werd de noodzaak om meer kennis, op gebied van hondengedrag en training, te vergaren groot. In deze periode hebben we kennis gemaakt met concept trainen. Een manier van trainen en opvoeden die ik binnen Dogstalk met heel veel plezier en succes mag delen met onze cursisten.

Omdat ik altijd wil blijven leren was het behalen van de opleiding kynologisch instructeur pas de start. Hierna heb ik diverse opleidingen en bijscholingen gedaan in de zoektocht naar hoe het anders of beter kan en hoe ik mijn eigen honden wil opvoeden en trainen. De komst van Sky stelde mijn kennis als eigenaar en instructeur behoorlijk op de proef. Sky kwam bij ons als herplaatser van 8 maanden en had een behoorlijke rugzak en heeft mij als persoon maar ook als instructeur enorm veel geleerd. Zij was dan ook de inspiratie tot het starten met de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut. Het begeleiden van eigenaren en hun hond om weer op een fijne manier samen te leven en te kunnen genieten van een viervoeter als toevoeging op je gezin ligt mij dan ook erg aan het hart.

Vaak denken mensen dat mijn werk vooral inhoud dat ik honden train. Gelukkig omvat mijn werk veel meer en mag ik mensen begeleiding in de4 opvoeding van hun hond en mag ik hun helpen met het leren begrijpen van hondentaal, gedrag en hoe honden leren. Vroeger at de gemiddelde huishond met de pot mee, lag savonds op je voeten en verder waren de verwachtingen laag. Hij meer een aanhangsel van het gezin. Tegenwoordig is de hond onderdeel van ons gezin, moet hij overal mee naartoe kunnen, moet alles goed vinden, moet iedereen leuk vinden en we verwachten dat ze veel door de maatschappij opgelegde verwachtingen als vanzelf waar maken. We vergeten daarbij vaak dat veel van het gedrag dat wij zien en als ongewenst of als lastig ervaren heel honds is en ontstaat door waar mensen hem oorspronkelijk voor gefokt hebben, hoe zijn individuele karakter is of door wat wij hebben aangeleerd. Wanneer wij dan totaal ander gedrag van onze honden verwachten zullen we dus aan de slag moeten.

Eigenaren hiervan bewust maken, soms een spiegel voorhouden, begeleiden en handvatten bieden om op een positieve manier hun hond de eigenschappen en vaardigheden aan te leren om een prettig onderdeel te zijn van het gezin en de maatschappij en te bouwen aan een band die alleen een hond ons kan bieden is wat ik op dagelijkse basis mag doen!

Opleidingen

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur
Gediplomeerd recreatief mantrail instructeur
Kynologisch gedragstherapeut in opleiding

Kynologisch Instructeur (O&O)
Kynologisch gedragstherapeut in opleiding:
-Module 1: Toegepaste Ethologie
-Module 1a: Biologie van de hond
-Module 2: Kynologisch instructeur (vrijstelling)
-Module 3 :Leren bij Honden
-Module 4: Probleemgedrag bij honden
IMAS SPG I (Speurhondengeleider) behaald
IMAS SPG II Speurhondengeleider) :
– Module B1
– Module B2
IMAS SPG Module D
IMAS Mantrail instructeur

Gepland in 2021:
– Module 5a: Welzijn en abnormaal gedrag bij honden
– Module 8: Mens achter de hond

Gepland in 2022:
– Module 5b: Gedragstherapie in de praktijk
– Module 6
– Module 7

Workshop, lezingen en online trainingen

Kynocongres 2016: Pathologisch gedrag bij honden.
Supertrainer Live 2017 in Devon, Engeland bij Absolute Dogs. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2017 in Devon, Engeland bij Absolute Dogs UK
Pro Dog Trainer Course bij Absolute Dogs UK, Certificate Pro dog trainer behaald
Super Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. ( 2 daags seminar)
Instructeursdag bij HACR – Thema : De invloed van hormonen op onze honden door Sam Turner.
Detectie level 1&2&3 bij Track en Trail Nederweert
Hond-kind manifestatie 6 juni 2019
EHBO bij honden, IMAS
Agressie naar mensen 2020 (3-daagse nascholing) bij Tinley Adademie