Over mij

Hallo, mijn naam is Monicque van Rossum. Met mijn man, dochter en 2 honden wonen we in het prachtige Leudal. Heel mijn leven heb ik honden om mij heen gehad. Van puppy’s tot oude bessies die hun laatste jaren nog een warme mand zochten. De liefde voor honden heeft me ook naar het pad van hondentrainer geleid. Met onze hond Zoey, een kruising Labrador/ Weimaraner, een puber van 15 maanden, heb ik de Basis cursus bij Dogs Talk gevolgd en  ben ik in contact gekomen met het concept trainen van honden. Heel enthousiast ben ik hierdoor geworden. Super gaaf dat ik nu op deze hondenschool ook les mag geven.

Inmiddels hebben we er een tweede hond, Sienna, een Labrador van 3, bij in ons gezin en genieten we iedere dag van deze 2 boefjes. Na intern de opleiding tot instructeur bij Dogs Talk gevolgd te hebben ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het gedrag van honden. In het verleden heb ik kinder coaching gestudeerd en ben nu bezig deze beide werelden samen te brengen door de opleiding Kind-Hond te volgen.

Zelf zijn we ook graag met onze eigen honden bezig en op dit moment doen we aan mantrailen en Hoopers met onze honden. Dit jaar rond ik mijn opleiding tot kynologisch instructeur af.

Opleidingen

Interne opleiding tot instructeur volgens concepttraining methode door Dogs Talk ( 2018)
Module A, B en C  en D van de opleiding tot Kynologisch instructeur, HACR
Jaarprogramma Kind – Hond voor professionals, Dierbare Ontmoetingen
Instructeursopleiding Hoopers, Hoopers Nederland
Kynologisch gedragstherapeut in opleiding:
-Module 1: Toegepaste Ethologie (behaald)

Gecertificeerd Kynologisch instructeur
Gecertificeerd Hoopers instructeur

Workshops, lezingen en online trainingen

Super Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. ( 2 daags seminar)
Lezing Stress bij honden, Hans Schnock, mei 2018
Lezing Hoe spelen honden, Hans Schnock, aug 2018
Lezing Verlatingsangst bij honden, Hans Schnock, okt 2018
Instructeursdag bij HACR – Thema : De invloed van hormonen op onze honden door Sam Turner.( 9 december)
Detectielevel 1 & 2 bij Track en Trail Nederweert
Lezing Hoog Risico honden bij de Hondencampus in Tilburg, mei 2019
Kind – Hond Manifestatie, Dierbare Ontmoetingen, juni 2019