Over mij

Ik ben Daniëlle van den Heuvel (1973), getrouwd en moeder van twee dochters. Al van kleins af aan ben ik gek met dieren, maakte niet uit wat het was, hond, paard, kat, konijn, alles was en is goed. Maar de liefde voor dieren in mijn werk in de praktijk brengen, lukte helaas niet meteen na mijn afstuderen aan de Hogeschool voor Economische Studies in Rotterdam. Na een carrière als bankdirecteur en later hoofd klachtenservice van de hypotheekdesk bij de ABN AMRO in Rotterdam, ben ik na de geboorte van mijn tweede dochter voor mezelf begonnen als webdesigner en zijn we verhuisd naar Limburg. Dit werk kon ik vanuit huis doen en daardoor werd het mogelijk om meer honden te hebben en serieus na te gaan denken over werken met dieren.

Ik heb momenteel een eigen roedel van 3 labradors , bestaande uit Scarlett (2009), June (2015) en Olivia (2016) en met deze honden fok ik onder de kennelnaam Labradors of Blissful Hills. Soms zul je een van onze jongere honden op het trainingsveld aantreffen, omdat zij het heerlijk vinden om samen met mij voor een groep te staan en met mij de lessen vorm te geven. Het is soms namelijk makkelijker om een oefening met een hond voor te doen, dan hem alleen maar uit te leggen.

Daarnaast heb ik een kleine winkel voor vers voer, snacks, tuigen en hondenlijnen voor honden aan huis, genaamd Leudal Petfood en vanaf 2014 dus mijn eigen hondenschool, Dogs Talk Hondentraining en Gedrag. Deze drie bedrijven samen, vormen nu mijn dagelijkse werk. Best gelukt dus dat werken met dieren :-).

Door mijn ervaringen  met mijn eigen honden ben ik steeds kritischer gaan  kijken naar hoe ik nu wil omgaan met mijn honden en hoe ik ze wil opvoeden. Een hond vertoont voor hem heel normaal gedrag en als dat gedrag is dat wij als mensen niet zo wenselijk vinden, dan is aan ons de taak om onze honden uit te leggen wat we dan wel graag zouden zien. Dit maakt dat ik altijd kijk wat de motivatie is voor mijn honden om bepaald gedrag te laten zien en van daaruit eraan werk. En ook al heb ik zelf alleen labradors, iedere hond is weer anders en heeft weer een andere aanpak nodig. En dat maakt dat het ook zo leuk blijft. Daarnaast geniet ik ontzettend van de interactie die onze honden onderling hebben. Deze hondentaal bekijken is onbetaalbaar en ontzettend leerzaam. Onze honden wonen allemaal gewoon in huis en zijn deel van ons gezin, waardoor ze eigenlijk 24/7 om ons heen zijn.

Opleidingen & workshops

Gecertificeerd kynologisch instructeur bij O & O Nederlandse vereniging voor instructeurs in hondenopvoeding (2011 en 2013)
2-daags Seminar kalmerende signalen door Turid Rugaas (2013)
Growl Class Seminar door Ian Dunbar ( 2014)
Kynocongres (2015)
Opleiding vakbekwaamheid hond en kat (2015)
Kynocongres 2016 : Pathologisch gedrag bij honden
Kynologisch gedragstherapeut;
Module 1 – Ethologie van de hond (Opleiding voor gedragstherapie bij Dogvision)
Module 1a, Biologie van de hond van de opleiding voor Gedragstherapeut bij Dogvision
Module 2 – Kynologisch instructeur (Vrijstelling omdat ik reeds Kynologisch instructeur ben voor opleiding gedragstherapie bij Dogvision)
Module 3 – Leren bij Honden (Opleiding voor gedragstherapie bij Dogvision)
Module 4 – Probleemgedrag bij honden van de opleiding voor Gedragstherapeut bij Dogvision
Module 5 – Gedragstherapie in de praktijk van de opleiding voor Gedragstherapeut bij Dogvision
Pro level Spring into Transformation bij Absolute Dogs UK voor NBN( naughty but nice) dogs.
Supertrainer Live 2017 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2017 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK.
Pro Dog Trainer Course bij Absolute Dogs UK, Certificate Pro dog trainer behaald
Super Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. ( 2 daags seminar)
Instructeursdag bij HACR – Thema : De invloed van hormonen op onze honden door Sam Turner.
Detectie level 1 bij Track en Trail Nederweert

Gepland in 2019:
Hond-Kind manifestatie 6 juni 2019
Module 6 – Individueel Begeleide praktijkperiode van de opleiding voor Gedragstherapeut bij Dogvision
Module 7 – Clientgericht adviseren van de opleiding voor Gedragstherapeut bij Dogvision
Module 8 – Mens achter de hond van de opleiding voor Gedragstherapeut bij Dogvision

Sinds 2016 geaccrediteerd Kynologisch Instructeur Bij SPPD