Project omschrijving

Omschrijving

Soms vertoont je hond gedrag dat je niet persé als heel wenselijk zou zien, maar waar je ook best mee kan leven als hij het blijft doen. Niet omdat je het leuk vindt, maar omdat het geen gevaarlijke of zeer ongewenste situaties schept in onze maatschappij en die voor je hond geen probleem zijn. Je kunt dan denken aan een hond die maar blijft trekken aan de lijn of die niet goed terugkomt bij het loslopen. Maar ook gewoon een hond die bijvoorbeeld wat angstig is buitenshuis, maar niet zo erg dat het echt een flink gedragsprobleem is.

Dit kan eigenlijk van alles zijn waar je als eigenaar van vindt dat je er eigenlijk wel iets mee wilt doen, maar je mist de handvaten om er mee aan de slag te gaan. Voor deze milde problemen is het mogelijk om een privéles gedrag te nemen.

Mogelijke problemen waar je een privéles voor kunt aanvragen:
– Trekken aan de lijn
– Niet komen bij loslopen
– Basiscommando’s onder de knie krijgen
– Opbouwen van zelfvertrouwen
Etc.

We maken dan in de regel in een afspraak op ons terrein. Mocht het voor het probleem dat er is juist heel wenselijk zijn om op een andere locatie de les te laten plaatsvinden dan is dat uiteraard mogelijk.

Indien onze instructeurs of gedragstherapeut oordeelt dat het probleem niet mild is, maar echt valt onder een gedragsprobleem waarvoor een gedragsconsult wenselijk is, dan zal dit met je worden besproken en kan er een afspraak worden gemaakt met ons gedragsteam.

Een privéles gedrag is namelijk geen gedragsconsult. Er wordt geen adviesplan opgesteld na de les, maar je ontvangt wel de oefeningen die zijn gedaan volledig uitgeschreven met een stappenplan achteraf via de mail. Zo kun je thuis nog eens rustig nalezen welke stappen je allemaal kunt doen per oefening en is het ook voor eventuele andere gezinsleden duidelijk hoe je de oefening het beste kunt uitvoeren.

Deze lessen worden gegeven door ofwel onze gedragstherapeut ofwel een van de senior instructeurs.

Details

Kosten

€ 65,- per uur ( bij eventueel meerdere honden uit een gezin zijn de kosten € 75,- per uur) Dit tarief geldt voor een les op ons eigen terrein in Haelen. Mocht er ergens anders worden afgesproken dan komen er reistijdkosten bij.

Wanneer
In onderling overleg, In verband met de reguliere lessen en werktijden van onze instructeurs meestal overdag en doordeweeks.