Project omschrijving

Omschrijving

Voor wie?
Alle honden die met goed gevolg de Dogs Basic hebben doorlopen.
Voor reactieve honden is deze cursus niet geschikt omdat de honden ook los van de lijn moeten werken. Weet je niet zeker of je hond mee mag doen, vraag het even en dan kunnen we hier samen naar kijken.

Wat gaan we doen?
In deze cursus gaan we je handvaten geven zodat je hond er zelf voor kiest om bij jou te zijn en niet weg wil rennen naar prikkels in zijn omgeving. Je hebt vast al heel vaak gehoord dat je gewoon “leuk” moet zijn voor je hond, maar hoe doe je dat dan zonder dat je het gevoel hebt dat je volledig voor gek op straat loopt ;-).

Wij zullen je door middel van korte spellen die je thuis kunt spelen zonder hulp van anderen hier voorbeelden van geven en je hond zal hiermee veel meer focus op jou hebben en met plezier bij je komen als je hem roept. Sterker nog, hij zal zelf veel vaker gaan inchecken om te kijken of jullie samen nog wat leuks gaan doen. Je gaat oefenen met de technieken en je zult verbaast zijn hoe eenvoudig de meeste spellen zijn en hoeveel effect ze hebben. Want bij een goede recall is het niet zo dat je alleen gaat werken aan dat ene stukje van je training, maar je gaat een goede basis leggen met allerlei oefeningen die je thuis doet en die zorgen voor die extra aandacht bij het loslopen. Focus, Fun en een Fast Recall is het doel !

Je krijgt na iedere les een email met eventuele tips en aandachtspunten, daarnaast vind je de oefeningen stap voor stap uitgelegd terug in ons cursistenportaal. Zo kan je thuis makkelijk aan de slag met de oefeningen en delen met eventuele gezinsleden!

Details

Cursusduur
6 lessen van een uur.

Cursuslocatie
De lessen zullen in principe plaatsvinden op ons terrein in Haelen. Indien mogelijk (afhankelijk van de groep) gaan we ook buiten ons terrein oefenen.

Groepsgrootte
Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 110,- per cursus

Wanneer
Zie rooster

Bekijk het rooster