Project omschrijving

Omschrijving

Voor deze cursus is op dit moment een wachtlijst.

Voor wie?
Voor alle rassen en elke leeftijd (vanaf 7 weken). Je hond moet alleen in de auto kunnen blijven (de auto’s blijven nooit onbeheerd).

Wat gaan we doen?
Een geurspoor volgen zit bij iedere hond in zijn genen. Dit talent moet hooguit bij de ene hond meer gestimuleerd worden dan bij de andere. Net zo goed als het concentratie of doorzettingsvermogen. Maar of je hond nu groot of klein is, een rashond of kruising, jong of oud, speuren kunnen ze allemaal. Honden beleven de wereld met hun neus, niet zo gek dan ook dat ze een natuurtalent hebben voor mantrailen.

Iedere hond speurt op zijn eigen manier en krijgt hierdoor ook een hoge mate van zelfstandigheid. Het is een lichamelijk en geestelijk zeer inspannende bezigheid, voor zowel hond als handler. Je moet nauw samenwerken met je hond en je hond leren “lezen” om tot het beste resultaat te komen. Het is een vorm van samenwerken die ook de onderlinge band zal versterken.
En let op, speuren is verslavend, want het is zo ontzettend leuk om je hond succes te zien hebben op dit gebied. Dit geeft je hond en jou als handler een supergevoel.

De speurlessen wijken iets af van onze reguliere cursussen. Alle niveaus zijn namelijk welkom en kunnen prima in dezelfde groep zitten. Daarnaast duren de lessen gemiddeld 2 uur.
Je speurt wekelijks met je eigen hond en bent tevens “runner” ofwel “spoorloper” voor je medecursisten. Je hond blijft voor en na het werken in een (veilige) plek in de auto zodat hij top fit blijft en uit kan rusten als hij zijn spoor heeft gelopen. Er wordt afwisselend door de cursisten bij de auto gebleven.

De speurgroep loopt 6 lessen en is iedere week op dezelfde tijd. De tijdsduur kan iets verschillen, afhankelijk van de sporen die gelopen worden. Hierin vragen we dus wat flexibiliteit van onze cursisten.

Om deel te nemen aan deze speurgroep dient je hond dus geen problemen te hebben met in de auto wachten.

Details

Cursusduur
6 lessen

Groepsgrootte
Maximaal 6 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 18 jaar)

Kosten
€ 135,- per cursus

Wat heb je nodig:
– stevige schoenen
– voor je hond een goed passend tuig en een lange lijn van minimaal 7 meter.
– 2-3 bakjes met vlees waar je hond echt gek op is.
– Een waterfles voor je hond. Dit is echt zeer wenselijk omdat je hond veel dorst krijgt van het speuren. Deze moet je tijdens de les bij je hebben.
– Een geurdrager/voorwerp ( sjaal, zakdoek etc. ) waar jouw geur aan zit voor de keren dat je spoorloper bent.

Wanneer
Zie lesrooster voor actuele data en dagen

Bekijk het rooster