Project omschrijving

Omschrijving

Voor wie?
Voor honden vanaf ongeveer  8 maanden die minimaal een basic cursus hebben gevolgd bij onze hondenschool of vergelijkbaar bij een andere hondenschool. Deze cursus is vooral bedoeld voor puberende honden. Deze hebben vaak meer moeite met hun aandacht erbij houden dan voorheen door alle hormonale ontwikkelingen die ze doormaken. Door ze dan deze cursus te laten doen, is het gemakkelijker om daarna door te stromen naar bijvoorbeeld out and about, perfect recall of wellicht een agility.

Wat gaan we doen?
In de puberteit is het voor je hond ontzettend lastig om echt goed te luisteren zoals hij dat wellicht wel deed toen hij een maand of 4 was. Vaak zie je eigenaren dan superblij zijn dat hun eigenlijk nog heel jonge hond zo goed al alles kan en doet. Echter er komt onvermijdelijk een keer die puberteit om de hoek kijken en voor sommige honden ( zeker niet alle !) betekent dit zo’n zware omslag door hormonen dat ze bijna letterlijk alles lijken te zijn vergeten wat ze geleerd hadden. Menig eigenaar kan dan ook wanhopig worden van zijn puberhond die plotseling niet meer komt als hij losloopt, ineens weer trekt aan de lijn en waarbij het soms lijkt dat cue’s als zit en af volledig uit zijn geheugen lijken te zijn gewist. Kortom een puber die het super moeilijk vindt om de juiste keuzes te maken.

Wil je dan eigenlijk graag verder trainen dan is dit vaak een bijna onmogelijke opgave die voor frustratie zorgt bij zowel hond als baas. Terwijl het juist belangrijk is in deze fase om te blijven oefenen met de basis opvoeding en in kleine stapjes wellicht ook nog wat nieuwe dingen bij te leren. Tevens is het juist in deze periode ook goed om af te wisselen met wat leuke dingen die gewoon voor de lol zijn en niet een specifiek doel hebben. Tenslotte is het aandacht geven aan het leren nemen van rust ook belangrijk.

In deze cursus komen al die elementen aan bod. We gaan de basis commando’s zoals zit, af, naast en tussen stabieler maken. De spellen die je hebt geleerd in de puppy en basic cursus om het wandelen zonder trekken aan te leren worden weer aangehaald en verstevigd. Hierbij wordt per combinatie gekeken welke methoden het beste werken en in welke situatie. De basis van de recall wordt herhaald, de boundary wordt stabieler gemaakt en naast deze opvoedspellen zullen er in de lessen afwisselend wat fun aspecten worden toegevoegd om je puber ook te laten ontspannen.
Denk hierbij aan balans en coördinatie oefeningen, een kennismaking met bijvoorbeeld nose work en wat korte leuke spellen die zorgen voor ontspanning.

Indien je je aanmeldt voor deze cursus, gaan we ervan uit dat hond geen reactiviteit naar andere honden vertoont waardoor hij wellicht te veel afgeleid zal zijn door de aanwezigheid van andere honden. Dit zou zijn leerproces te zeer storen en dan is het moeilijk om echt vooruitgang te boeken. Twijfel je hierover, neem dan even contact op met je instructeur.

Je krijgt na iedere les een email met de oefeningen van de les stap voor stap uitgelegd, zodat je thuis nog eens rustig kunt nalezen hoe het ook alweer ging. En op deze manier kun je eenvoudig aan andere gezinsleden uitleggen wat je op de cursus aan het doen bent, zodat je allemaal op dezelfde manier je hond helpt met het gedrag dat je graag wilt zien.

Details

Cursusduur
6 lessen van een uur

Cursuslocatie
6  lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Haelen.
Eventueel indien de groep het toelaat zal er ook een les buiten ons eigen terrein worden gegeven.

Groepsgrootte
Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 100,- per cursus

Wanneer 
Zie agenda en lesrooster voor actuele data en dagen

Bekijk het rooster