Project omschrijving

Omschrijving

Voor wie?
Voor honden die minimaal een Dogs Basic met goed gevolg hebben doorlopen.

Wat gaan we doen?
Na het aanleren van diverse life skills in de Basic cursus gaan we in deze cursus aan de slag om meer stabiliteit te creëren wanneer de afleiding groter is.

Zoals bij al onze lessen wordt er geoefend door middel van korte oefeningen die verpakt zijn als spel, waardoor het voor baas en hond leuk is om te doen. Bij de basic plus gaan we verder met het concept trainen en leert je hond dat hij zelf invloed heeft op een gebeurtenis.

Door hem zelf keuzes te laten maken en te laten ervaren welk gedrag hem nu het meeste oplevert, leert je hond het snelste. Door hem veel te belonen voor goed gedag dat hij zelf al laat zien, zal hij het nog vaker laten zien. En zo zal je hond heel snel gaan begrijpen dat hij bepaalde dingen beter wel en andere beter niet kan doen. En op deze manier zie je ook snel welke life skills je hond nog moet ontwikkelen en welke hij misschien al in grote mate heeft. We denken hier dan bijvoorbeeld aan doorzettingsvermogen, impulscontrole, focus, zelfvertrouwen, kunnen nadenken in opwinding, generalisatievermogen etc.

Je krijgt na iedere les een email met eventuele tips en aandachtspunten, daarnaast vind je de oefeningen stap voor stap uitgelegd terug in ons cursistenportaal. Zo kan je thuis makkelijk aan de slag met de oefeningen en delen met eventuele gezinsleden!

Details

Cursusduur
6 lessen van een uur.

Cursuslocatie
De lessen zullen plaatsvinden op onze eigen terrein in Haelen

Groepsgrootte
Maximaal 4 deelnemers per cursus ( minimale leeftijd 14 jaar)

Kosten
€ 110,- per cursus

Wanneer
zie rooster

Bekijk het rooster

Dit vinden onze cursisten

Een cursus bij Dogstalk is iedere keer weer een beleving voor ons als baas en onze hond  .
Wij hebben geleerd om op positieve wijze het gedrag van onze hond te beïnvloeden en te laten luisteren. Zonder trekken of meesleuren aan de riem ofwel de beruchte tik op de neus als iets niet mag!
De opvoed wijze  van Dogstalk is een aanrader om je in te verdiepen en te volgen als je op een leuke positieve en interactieve manier met je hond bezig wilt zijn .

Christianne en James

Lieve mensen die op een leuke manier je ogen openen voor hun manier van trainen (concepttrainen). En concepttraining werkt! Zowel hond als baasje worden enthousiast en gemotiveerd..

Renate en Makker en Maan