Project omschrijving

Omschrijving

Voor sommige honden is de wereld niet de speeltuin en fijne omgeving zoals we als eigenaar wel zouden willen. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben zoals gebrek aan socialisatie, erfelijke aanleg, traumatische ervaring  en soms is er gewoon geen duidelijke oorzaak aan te wijzen, maar laat je hond gedrag zien dat voor hem en voor jou niet prettig is.
Dit kan zijn dat hij heftig reageert op andere honden, mensen, dieren, objecten etc. met bijvoorbeeld blaffen, grommen, trekken aan de lijn, en misschien zelfs wel al eens heeft gebeten.  Het kan ook zijn dat je hond juist altijd met de staart tussen zijn benen op straat loopt en veel vluchtgedrag laat zien. Beiden typen gedrag zijn verre van prettig om te zien, te voelen en als eigenaar om mee om te gaan. Kortom jouw hond en zijn gedrag zijn op dagelijkse  basis een ware challenge voor jou. Voor deze honden zijn vaak geen groepslessen te vinden, maar vaak is het ook gewoon niet mogelijk om een dergelijke groepsles te volgen omdat je hond in die omgeving niet kan leren. De spanning is te hoog en een hond die veel stress ervaart kan niet leren.

Deze groep honden wordt meestal doorgestuurd naar een gedragstherapeut en terecht. Echter met 1 consult en een plan van aanpak zul je niet voldoende op weg geholpen worden om echt de kern van het probleem aan te pakken. Het kost meestal wat oefenen in technieken, zoeken welke methode voor jouw hond goed werkt en eventueel aanleren van hulpmiddelen. Daniëlle, onze gedragstherapeut, en Nadia, in opleiding voor gedragstherapeut, hebben beiden veel ervaring met zowel eigen honden als honden van cursisten die dit gedrag laten zien. Zij hebben een methode ontwikkeld op basis van het concept trainen ( zie deze video voor een 1,5 minuten uitleg over concept trainen) die je hond leert omgaan met de prikkels waar hij moeite mee heeft. Ze leren jou als eigenaar om deels de omgeving te managen in het begin van de training en diverse technieken die je in kunt zetten om het gedrag van je hond om te buigen naar ander gewenst gedrag.
Iedere hond is anders en iedere eigenaar is anders, daarom is dit een maatwerk pakket waarbij er specifiek voor jou en jouw hond wordt gekeken welke tools jij nodig hebt om weer ontspannen te wandelen en ook in huis een fijne hond te hebben.

Wat houdt dit pakket nu precies in?
1) Je vult eerst een uitgebreide vragenlijst in die ook door cliënten wordt ingevuld die een gedragsconsult aanvragen
2) Daarna zal er een intake gesprek volgen met Daniëlle en/of Nadia om een totaalbeeld van het gedrag van je hond te krijgen.
3) Op basis van bovenstaande wordt er een plan van aanpak gemaakt dat bij iedere training kan worden bijgesteld indien nodig
4) Je krijgt 5 lessen van een uur, waarin je samen met je hond aan de slag gaat. In eerste instantie zal dit op ons eigen terrein zijn, maar er zullen zeker ook enkele lessen op een door ons samen uitgekozen locatie zijn waar we alle technieken die je geleerd hebt onder begeleiding in de praktijk gaat uitproberen.
( uitgesmeerd over zoveel weken als je wilt. dit kan 1 keer per week zijn of 1 keer per maand)
5) Gedurende je pakket kun je via whatsapp al je vragen kwijt die je hebt over de training en als er dingen gebeuren waar je graag sneller advies over wilt.

Wat verwachten wij van jou als je dit pakket gaat volgen ?
1) Volledige eerlijkheid en openheid over wat je hond wel en niet doet nu en in het verleden. Zonder een volledig plaatje is het vrijwel onmogelijk om een goed advies en goed trainingsplan op te zetten.
2) 100 % bereidheid en inzet om echt verandering teweeg te brengen in het gedrag van je hond. Ook als dit betekent dat je je routine wellicht iets moet aanpassen. Er bestaan geen quick fixes in het veranderen van gedrag bij honden, dus geduld is echt noodzakelijk. En oefenen met de technieken en methodes die we je aanreiken is essentieel.
3) Dat je gedurende het traject duidelijk aangeeft als er zaken zijn die voor jou om welke reden dan ook niet in je leven te passen zijn of als er oefeningen zijn die je absoluut niet wilt of kunt uitvoeren. Door open communicatie naar elkaar toe, kunnen we jou en jouw hond op de beste mogelijke manier van advies en training voorzien. Wij staan echt open voor jouw mening en mogelijkheden. Iedereen zijn situatie wat betreft, werk, wonen en omgeving is nu eenmaal anders en we doen ons best om daar zoveel mogelijk rekening mee te houden.
4) Dat je de mogelijkheid hebt om de lessen overdag door de week te volgen. In de avonduren en weekenden zijn onze trainingsvelden namelijk bezet met groepslessen en is het niet mogelijk om deze trajectbegeleiding te doen.

Details

Cursusduur
1 keer de intake bij jou thuis of op onze locatie.
5 keer een les van ong. een uur.
De lessen hoeven niet iedere week, maar worden in overleg ingepland zodat je tijd hebt om met je hond te oefenen met wat je hebt geleerd voordat we een stapje verder gaan.

Kosten
€ 375,-
( excl. reistijdkosten. In een straal van 10 km rondom Haelen zijn er geen reiskosten)

Hoe meld ik me aan?
Stuur een mail naar info@dogstalk.nl met jouw aanvraag voor de trajectbeleiding en we nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.