Over mij

Ik ben opgegroeid met een heel scala aan huisdieren en zag het daarnaast als mijn taak om alle gewonde en zieke beestjes mee naar huis te nemen. Het stond al vrij vroeg vast dat ik dierenarts zou worden. Helaas ben ik 3 keer uitgeloot en heb uiteindelijk Tuinbouw gestudeerd aan de Landbouw Universiteit alwaar ik ook mijn man heb leren kennen. In 1997 zijn we geëmigreerd naar Zweden en kochten daar ons droomhuis dichtbij een nationaal park en met een grote tuin. In 2006 besloten we dat er tijd en plaats was voor een hond om ons te vergezellen op onze wandeltochten. De keuze viel op herplaatser Zanni (2000-2014 Doberman-Labrador-Gordon Setter- New Foundland mix). Omdat het onze eerste hond was, heb ik me aangemeld bij de hondenschool voor een basis cursus gehoorzaamheid. Zanni bleek echter al erg gehoorzaam maar het bracht mij wel in contact met andere takken van hondsport waar ik het bestaan niet van wist zoals flyball, spoor en behendigheid. Ons wandelkameraatje werd een veel geziene gast op de hondenschool om alles uit te proberen.

In 2011 onstond het plan om van mijn hobby mijn werk te maken en onze grote tuin en schuur tot hondendagverblijf/pension om te bouwen en daarnaast trainingen te geven. Ik volgde de opleiding tot instructeur bij Hondens Hus in Götenborg maar helaas liep alles anders en verhuisden we kort na het behalen van mijn diploma naar Italië (2012).

Italië heeft een iets andere kijk op de hond als huisdier en het aanbod van curssusen is beperkt. Om toch mijn droom om met honden te werken waar te maken, heb ik mij als vrijwilliger aangemeld bij het plaatselijke hondenasiel. Hier heb ik van 2013 tot 2017 3-4 dagen per week geholpen met de dagelijkse verzorging, opvoeding en activering van ca 60 honden. Het heeft mij veel geleerd over hondentaal, groeps interacties en probleem gedrag. Er werden regelmatig interne seminars en workshops georganiseerd om de veelal getraumatiseerde honden nog beter te kunnen helpen. Ook de het vinden van het juiste baasje voor de aanwezige honden was van groot belang. In een asiel waar gemiddeld 2 nieuwe honden per week binnen worden gebracht, zijn er altijd een paar honden waar een extra klik mee ontstaat. Zo werd Lampo (1998-2015 Duitse Staander) al snel aan onze familie toegevoegd, gevolgd door Pachi (2005- Dwerg Pincher), Lilly (2007-2016 onbekend), Frodo (2011- Italiaanse Segugio) en Taco (2009?- Chihuahua mix). Met Frodo zul je me regelmatig tegenkomen op het traingsveld en bij het mantrailen.

Sinds juni 2017 zijn we weer terug in Nederland en kunnen er weer nieuwe plannen worden gesmeed waaronder aan de slag gaan bij Dogs Talk. Ik heb erg veel zin om als instructeur op het veld te staan en kijk ernaar uit mee te kunnen helpen aan het ontstaan en verdiepen van de relatie tussen hond en baas.

Opleidingen

Gediplomeerd Kynologisch Instructeur
Gediplomeerd recreatief Mantrail instructeur
Kynologisch gedragstherapeut in opleiding

Kynologisch instructeur (2011) Hundens Hus Götenborg Zweden
Interne opleiding tot instructeur volgens concepttraining methode door Dogs Talk ( 2018)
Bijscholing voor Kynologisch Instructeur bij HACR 2019
IMAS Module D
IMAS Recreatief Mantrailinstructeur

Gepland in 2020:
Module 1 – Ethologie van de hond (Opleiding voor gedragstherapie bij Dogvision)
Module 2 – Kynologisch instructeur (Vrijstelling omdat ik reeds Kynologisch instructeur ben voor opleiding gedragstherapie bij Dogvision)
Module 3 – Leren bij Honden (Opleiding voor gedragstherapie bij Dogvision)

Workshops, Lezingen en online trainingen.

De gestresste hond. 2-daags seminar (2014) Nuovo rifugio di Amola
De hond als stadsbewoner. Project van 3 maanden o.b.v. etholoog Francesco Cerquetti (2015)
Hondentaal 2-daags workshop door Luca Spennacchio (2016)
Evalutie hond en probleemgedrag 2 daags workshop Ivano Vitalini (2017)
Super Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. (4-daags seminar)
Pro Dog Trainer Live 2018 in Devon Engeland bij Absolute Dogs UK. ( 2 daags seminar)
Instructeursdag bij HACR – Thema : De invloed van hormonen op onze honden door Sam Turner.
Detectie level 1,2,3 bij Track en Trail (2019)
Dogs Fitness workshop door Inge Dillen ( 2019)